Den ultimata lösningen för tillåten reklam i telefonluren.

Vi har läst om hur företaget Jajah i USA erbjuder användare att ta emot reklam i luren när man använder deras telefontjänst. Läs bla  vad Reklamombudsmannen skriver  här: Reklam istället för ringsignal

Jag har skrivit om en liknande idé som Tele2 hade i detta inlägg: http://reklam2punkt0.blogspot.com/2007/10/skrm-bort-dina-kunder-innan-du-hinner.html men där har man nog inte tänkte hela steget ut.

Samtidigt kan man läsa om MyDemand bla i mitt tidigare inlägg: http://reklam2punkt0.blogspot.com/2007/11/endast-tillten-reklam-och-inget-annat.html
samt hos Reklamombudsmannen
http://reklamombudsmannen.se/?p=170

Den, om någon känns inte riktigt färdigtänkt. Men så har tjänsten inte lanserats ännu.

Men då plötsligt slog det mig:  Man borde ju givetvis kombinera de båda tjänsterna. Idén med Jajah är i sig en bra idé där man som konsument även kan ”tjäna pengar”. MyDemand däremot saknar vad jag förstår ett incitament för mig som konsument. Men om kunde kombinera de båda tjänsterna blir det plötsligt ännu mera intressant. Inte bara kan man som konsument ”tjäna pengar” på att höra reklammeddelanden men nu är det faktisk ”bara” om de produkter och tjänster jag är intresserad av. Vidare kan man låta annonsera på webbsidan med samma logik. Nästa steg är att sälja lösningen vidare till fler webb-baserade tjänster och så börjar vi få klirr i kassan alla tre (tjänsteleverantören, annonsören och konsumenten)?

Andra bloggar om: , ,

Blogged with Flock

Publicerat av

Publicerat i

2 svar till ”Den ultimata lösningen för tillåten reklam i telefonluren.”

 1. Profilbild för Anders
  Anders

  Där tror jag du är något på spåret. Det jag anser ointressant med mydemand är att jag som konsument inte vinner något på det. Jag får inget annat än erbjudande att köpa produkter och inte något annat.

  Jag tror precis som du att om man kan skapa någon form av innehåll som har ett värde och dessutom bara få reklam som jag anmält ett intresse för så blir det en intressant produkt, men det verkar de inte ha ambition att göra.

  På E24 så sa någon from Mydemand att många inte orkar söka efter produkter och därför kunda vara intresserade av detta. Det är det som ska generera trafik. Det tror jag aldrig kommer att hända. Men om de som du skriver kombinerar sin tjänst med en annan då blir det ett helt annat läge.

 2. Profilbild för Anders
  Anders

  Där tror jag du är något på spåret. Det jag anser ointressant med mydemand är att jag som konsument inte vinner något på det. Jag får inget annat än erbjudande att köpa produkter och inte något annat.Jag tror precis som du att om man kan skapa någon form av innehåll som har ett värde och dessutom bara få reklam som jag anmält ett intresse för så blir det en intressant produkt, men det verkar de inte ha ambition att göra.På E24 så sa någon from Mydemand att många inte orkar söka efter produkter och därför kunda vara intresserade av detta. Det är det som ska generera trafik. Det tror jag aldrig kommer att hända. Men om de som du skriver kombinerar sin tjänst med en annan då blir det ett helt annat läge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.