Om Reklam2 bloggen

Reklam2  är en blogg som skrivs av Leif Kajrup (även känd som liffeman).

Leif har jobbat med reklam och kommunikation sedan 1992 och är övertygad om att vi i reklambranschen sedan ett par år tillbaka är mitt uppe i en omvälvande (r)evolution. Detta i och med den nya generation reklam-konsumenterna med annorlunda beteende och framför allt de nya digitala möjligheterna.

Vi kan inte längre utgår från de gamla ramverken om hur reklam fungerar. Vi måste titta framåt och anpassa vårt sätt att arbeta med morgondagens reklamkonsumtion som redan är dagens reklamkonsumtion, men inte alla reklambyråerna vet om det, eller så blundar man för det.

På Reklam2 skriver Leif om sina tankar, idéer och funderingar om reklam och framför allt om den nya tidens reklam. Inte allt för sällan kommer kritiska inlägg om reklambranschen och reklambyråernas traditionella och konventionella syn på reklam.

Bloggen har funnits sedan 2007 men är inte lika aktiv nu förtiden, men med varierande aktivitet.

Men nu, 2023 (sa samma sak redan 2018), tar vi tag i det igen och bloggen kommer åter att vara aktiv igen. Kanske inte alltid med så långa uttömmande inlägg utan snarare korta betraktelser och konstiga funderingar. Lite öppnare, lösare och galnare kanske?

Förutom att skriva blogginlägg på Reklam2 (igen) så håller liffeman på med lite diverse uppdrag och bolag. Några exempel är:

Kajrup communication AB

Med mångårig erfarenhet från internationella kommunikationsnätverk kan Kajrup communication och Leif Kajrup erbjuda strategi, rådgivning och inspiration inom digital kommunikation och sociala medier.

Det är också genom Kajrup communication som ni kan anlita Leif Kajrup som föreläsare, facilitator eller workshopledare. Något som han gör rätt ofta.

För mer information om Kajrup communication kolla gärna in hemsidan, och vill ni boka Leif som föreläsare eller vill veta mer om föreläsningarna så kan ni kolla här.

Social Media Com

Ungefär ett år efter jag startade den här bloggen så drog jag även igång det som jag då kallade för Social Media Club Skåne. Från början blev jag inspirerad av Annika Lidne som något år tidigare hade startat Stockholm Social Media Lunch och ville då att även vi som är i Skåne skulle kunna träffas över en lunch och prata sociala medier. 

Då, 2008,  var sociala medier fortfarande väldigt nytt men intresset fanns där från början och det har bara fortsatt. Formen, namnet och tillhörigheten har förändrats en del sedan starten, bl.a genom under ett par år ingå i den internationella non-profit organisationen Social Media Club, men där jag för något år sedan beslutade att dra mig ur.

Vi är nu tillbaka i samma form som vi var när vi började för ca 16 år sedan. Nu under namnet Social Media Com. De senaste åren har tyvärr varit ganska tyst och inaktivt, precis som den här bloggen. Men från och med 2023 så drar även Social Media Com igång igen.

Läs gärna mer på vår hemsida socialmediacom.se.

WP_Byrån

Sedan 2017, driver jag även, tillsammans med Thomas Mårtensson (Mamilldo), Jonas Nordström (Burning Umbrella) och Johan ”Jonk” Stenström (Follow me Darling) den lilla annorlunda webbyrån WP_Byrån. Vi bygger webb. Gärna och ofta med WordPress som plattform.

Kolla gärna mer om oss på wpbyran.se