Rekommenderat (31 Aug till 1 Sep)

Jag rekommenderar:

  • 1,4 miljarder har försvunnit – Dagens Media – 1,4 miljarder har försvunnit? När ska vi börja lära oss se skillnad på morötter och potatisar. Att print har minskat är inget konstigt, men sedan buntar man ihop internet som en stor kaka, varför? Och ingen reflekterar över att det är de "dyra" kanalerna som kräver stora investeringar som minskar och de kostnadseffektiva kanalerna som ökar. Vore intressant om man kunde få fram om den totala volymen av aktiviteter har minskat eller ökat,
  • Allt som du läst kan vara fel – Så härligt och befriande att läsa om någon som vill att man kritiskt granskar, annars är det ju lättare att hålla med. Iofs så håller jag väl med för det mesta, men precis som Micco skriver så behöver vi bli granskade emellanåt för att kunna uttrycka oss enklare och bättre i dessa komplexa frågor.
  • Hyper Island frågar om framtiden – Jocke svarar klokt på frågorna från Hyper Island om framtiden.

Publicerat av

Publicerat i

Ett svar till ”Rekommenderat (31 Aug till 1 Sep)”

  1. Profilbild för Micco Grönholm

    Tack Leif för att du tar upp den viktiga frågan om granskning. Det är så oerhört lätt att fasta i sina egna ”sanningar”, oberoende av vilka dessa sanningar är och oberoende av vilken bransch man arbetar i. Men kanske är det av extra stor vikt för oss som arbetar med marknadsföring, varumärkesutveckling och reklam. Vår ”sanning” syns trots allt endast i backspegeln: en bevisad kunskaps-, åsikts- och/eller beteendeförändring (som i de flesta fall helst skall leda till ökad lönsamhet/konkurrenskraft).

    Det är alltså ett stort åtagande och ansvar att dela med sig av sina åsikter och sin kunskap i dessa ämnen. Särskilt för oss som bloggar, eftersom våra inlägg ofta rankas högt av sökmotorerna. För att kunskaps- och inspirationstörstande människor inte skall vilseledas, är det m.a.o. viktigt att vi som dagligdags arbetar i branschen tar oss tid att kritiskt granska och kommentera varandras åsikter och insikter. (Dessutom bidrar ju en mer öppen och kritisk debatt till ökad kunskap även för oss själva.)

    Alltså än en gång: Tack för att du tar upp frågan. (Och tack för att du länkar!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.