Flytta reklambranschen till landet!

Ursäkta en kryptisk rubrik, men vad jag menar är varför skall det alltid uppfattas som ”hippt”, ”coolt” osv på reklambyråerna i Stockholm. Är det verkligen så, att för att lyckas i reklambranschen, så måste man jobba på en ”hipp” byrå i Stockholm?

Kalla mig enfaldig, men jag för min del skulle hellre vilja jobba i en miljö där det inte behövs vassa armbågar, revirpissande, stilpoäng för namedropping och användande av buzzwords m.m. Det måste vara jobbigt. Jag själv sitter i en ”stad” långt söderut med ca 30.000 invånadre och trivs alldeles utmärkt med det. Mina kunder arbetar med mig för min kompetens och inte min lista över stora och namnkunniga byråer och/eller kunder jag har jobbat med. Och det uppskattar jag. Vi kan fokusera på vårt arbeta utan att bry oss om vad de andra skall tycka. Fullständigt prestigelöst och befriande. Skulle aldig byta ut det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Publicerat av

Publicerat i

2 svar till ”Flytta reklambranschen till landet!”

 1. Profilbild för En timme om dagen----
  En timme om dagen—-

  Intressant!

  Jag har funderat kring varför ingen startar en byrå i Sthlm/Göteborg/Malmö och döper den till förslagsvis ”Landet”. Anställer folk från olika delar av landet – för att kunna hävda att man faktiskt förstår sig på ALLA typer av kunder. Instämmer i att för mkt storstads-credd kan ge snedvridna resultat. Alternativt följer din linje 🙂

  / fd smålänning & fd reklamare

 2. Profilbild för En timme om dagen----
  En timme om dagen—-

  Intressant!Jag har funderat kring varför ingen startar en byrå i Sthlm/Göteborg/Malmö och döper den till förslagsvis ”Landet”. Anställer folk från olika delar av landet – för att kunna hävda att man faktiskt förstår sig på ALLA typer av kunder. Instämmer i att för mkt storstads-credd kan ge snedvridna resultat. Alternativt följer din linje 🙂 / fd smålänning & fd reklamare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.