Det är en lång väg kvar…

Nu är jag tillbaka efter en lång tids tystnad från bloggen. Under tiden har jag hunnit njuta av semester, familj, hemmet m.m. men även lite tid till eftertanke. Jag märker i mitt umgänge både privat och yrkesmässigt att det jag brinner för just nu som jag tycker är oerhört intressant och spännande är det faktiskt inte många som ens vet vad det är, och än mindre då kan ta till sig och förstå innebörden av.

Är jag verkligen så ensam? Det måste finnas fler som insett att hela vårt sätt kommunicera håller på att förändras. Vi använder framför allt mobilen mer än tidigare, och med produkter som iPhone och alla de nya mini-pc’s som är på väg så kommer det att bli en exploderande marknad. Men den absolut största förändringen är att det är inte monolog utan dialog som gäller. Går det inte att vara delaktig i kommunikationen så är det inte längre en trovärdig eller relevant kommunikation utan möjligtvis en informationsplats som får en hastig blick och inte mycket mer.

Jag ser ett antal nyckelord som kommer att spela en stor roll framöver, och det är:

– Öppenhet (hymla inte, och var ärlig så lång det går och bemöt kritik innan kritiken tar över kontrollen)

– Trovärdighet (på samma sätt som vi kommunicerar med våra barn – de gör inte som vi säger åt dem, de gör som vi gör)

– Lyhördhet (lyssna på dina kunder, allmänhet, opinion, anställda m.m. De kan sitta på fantastiska idéer och synpunkter som kan leda till något oerhört stort)

Jag vet att vi kan, vi ska bara göra det också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Publicerat av

Publicerat i

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.