Då är man igång lite smått med det nya året. Det första som händer är att man läser i Resumé om att WPP har satt upp en krisplan och Var tionde får gå från Ogilvy i USA. När man läser vidare förstår man varför – och jag är inte förvånad.

De stora jättarnas tid är förbi

Det är i och för sig min privata åsikt, men med en verklighet som rör sig betydligt snabbare än vad de stora jättarna hinner uppfatta så kommer 2009 att tillhöra de små, flexibla konsulterna som jobbar med virtuella nätverk och noder. Det kommer förmodligen att utkristalliseras under detta år då lägkonjukturen kommer att sätta sina spår på riktigt.

Låt oss se om jag får rätt.

Under tiden kan det kanske vara på sin plats att kolla igenom en lysande checklista angående kompetens och erfarenhet av Sociala Medier som jag hittade hos JMW Kommunikation: Kan konsulten sociala medier