Ursäkta en kryptisk rubrik, men vad jag menar är varför skall det alltid uppfattas som ”hippt”, ”coolt” osv på reklambyråerna i Stockholm. Är det verkligen så, att för att lyckas i reklambranschen, så måste man jobba på en ”hipp” byrå i Stockholm?

Kalla mig enfaldig, men jag för min del skulle hellre vilja jobba i en miljö där det inte behövs vassa armbågar, revirpissande, stilpoäng för namedropping och användande av buzzwords m.m. Det måste vara jobbigt. Jag själv sitter i en ”stad” långt söderut med ca 30.000 invånadre och trivs alldeles utmärkt med det. Mina kunder arbetar med mig för min kompetens och inte min lista över stora och namnkunniga byråer och/eller kunder jag har jobbat med. Och det uppskattar jag. Vi kan fokusera på vårt arbeta utan att bry oss om vad de andra skall tycka. Fullständigt prestigelöst och befriande. Skulle aldig byta ut det.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,